Curs d’història “Llums i ombres de la transició a Catalunya, de 1975 ençà”

El pròxim dilluns dia 11 de novembre comença el curs d’història sobre la transició organitzat pel Centre d’Estudis Històrics de Terrassa i Òmnium Cultural.

En la història contemporània de Catalunya, lligada a les vicissituds de l’Estat espanyol, no hi ha hagut cap altre període de pau tan llarg com el que es va iniciar arran de la mort del general Franco, l’any 1975.

En aquest curset, sota el títol: “Llums i ombres de la transició a Catalunya, de1975 ençà“, proposem que historiadors i polítics, com Josep Lluís Martín Berbois, Francesc X. Hernández Cardona, Manuel Royes i Roc Fuentes, calibrin l’abast de les transformacions derivades de la Transició i que l’analitzin tant en funció del punt de partida com també del punt d’arribada.

El programa del curs és el següent:

Dilluns 11 de novembre
JOSEP LLUIS MARTIN BERBOIS
La transició a Catalunya (1975-… )

Dilluns 18 de novembre
FRANCESC XAVIER HERNANDEZ CARDONA
Transició o restauració borbònica

Dilluns 25 de novembre
MANEL ROYES I VILA
Les transformacions municipals vistes des de Terrassa

Dilluns 2 de desembre
ROC FUENTES I NAVARRO
Lluita social i associacionisme cultural

El curs tindrà lloc els dies 11, 18 i 25 de novembre, i 2 de desembre al Centre Cultural Terrassa (Rambla d’Ègara, 340 de Terrassa), de 19:30h a 21:00h. Inscripcions i més informació a: http://terrassa.omnium.cat/ca/noticia/omnium-terrassa-i-el-centre-d-estudis-historics-organitzen-un-curs-d-historia-sobre-la-transicio-7744.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>